Quote

The goal is not to change your subjects, but for the subject to change the photographer.

woensdag 4 januari 2012

Inhaalslag

Beste medebloggers en andere lezers

Allereerst wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2012, laat het een mooi jaar worden met veel (foto) geluk

En dan mijn blog, door verandering van werkzaamheden ben ik de afgelopen maanden er niet meer aan toe gekomen om de blog regelmatig te vullen, of om andere blogs te lezen en te reageren, nu ik er voor ga zitten realiseer ik me dat de tijd voorbij gevlogen is.
Daarnaast werden de schaarse momenten dat er wel tijd was om te fotograferen beperkt door slecht weer en korte dagen.

Maar ik heb natuurlijk wel wat foto's gemaakt en wil die graag delen, het wordt, zoals de titel al aangeeft, een beetje een inhaalslag.

Want ik begin met de Bronst in de AWD, voor mij de eerste keer dat ik dit mee mocht maken, was in 2010 wel eens een burlend hert tegengekomen, maar wist toen nog niet van de concentratie rond het lek.
En dan gaat er een wereld voor je open, heb me goed vermaakt, hoewel ik wel vaker had willen gaan, maar toch wat mooie momenten mee mogen maken.
Weliswaar niet in t lek, maar deze was ook op zoek naar een gevecht

Zijn we in beeld? dan kan de strijd beginnen......

Van al dat vechten wordt je wel moe, zo moe dat je staand in slaap valt...















                                                      Of liggend gaat burlen:















En dan nog mijn "net niet"momentje van 2011 (er waren er meer, maar die zal ik jullie besparen)
Ik kwam om een hoek lopen en zag dit hert die t water uit zijn vacht schudde, 30 seconden eerder en ik had hem zwemmend kunnen fotograferen :( , die blijft dus nog op mijn wenslijstje voor 2012

We maken een sprongetje naar December, 2e kerstdag even naar de AWD geweest, voorbij de enorme drukte bij ingang pannenland en de rust van het achtergebied in.

Het water staat laag, en de vossen maken daar graag gebruik van om eens lekker pootje te baden:

De dag erna moest ik voor werk in Lelystad zijn, dus even langs de OVP, zonsopgang (08.45, wat laat) bij het bezoekerscentrum naar binnen, er staat slechts één auto, dus dat belooft wat.
In de paar keer dat ik er geweest ben in 2011 heb ik geen edelhert kunnen vinden, alleen heel ver weg vanuit de zeearend, maar vandaag gaat dat goed komen
Ik kom al snel 2 hindes tegen, het is donker grauw weer, dus de iso staat hoog, met hulp van een beanbag en een boom krijg ik de camera stil.
 Wat verderop zie ik op de vlakte rechts een hele kudde, onder aanvoering van een mannetje, ze hebben me al in de gaten en zijn zeer onrustig, maar kan er toch nog wel wat op de plaat krijgen.

Veilig in t riet:
Op de laatste brug voor het bezoekerscentrum nog een kadotje, ik hoor een IJsvogel, en al snel zie ik hem zitten tussen bezoekerscentrum en boswachterij, Hij blijft lang genoeg zitten om een paar foto's te maken, dit is de eerste keer dat ik er één buiten een kijkhut kan fotograferen, op een afstand van een meter of 10
En daarmee zit mijn eerste jaar als "herintreder"in de spiegelreflex fotografie er weer op, een beetje roestig in het begin, maar het voelt nu vertrouwd en ik zou niet meer zonder kunnen.

Bedankt voor het lezen en alle reacties dit jaar, en wie weet komen we elkaar in 2012 weer tegen

Groet
André