Quote

The goal is not to change your subjects, but for the subject to change the photographer.

vrijdag 10 juni 2011

een avond vol vossen

9 juni, het weer is prachtig en de wind is gaan liggen.
Na het eten vertrekken we naar ingang zandvoortse laan.

Ik hoop vandaag wat vossen te zien, op mijn (zeer) vroege weekend wandelingen zie ik ze zelden, maar om de één of andere reden heb ik 's avonds meer geluk, en natuurlijk hoop ik een glimp van wat jonge vossen te zien.
We nemen Joost, onze "jongste" zoon van 17 mee, hij heeft nog geen vossen ontmoeting gehad dus t wordt tijd voor een "ontgroening"

Bij de brug is het meteen raak, een vosje komt op ons afwandelen, ze is vreselijk mager en ziet er verfomfaait uit, aan de tepels te zien heeft ze jongen, ik heb wel eens begrepen dat dat een behoorlijke aanslag op hun conditie doet, of mischien is ze gewoon op leeftijd.
Een goed begin van de avond lijkt me, 10 passen in de AWD en je eerste ontmoeting al op zak :)

We lopen verder langs de aalscholverkolonie, het is nog steeds een drukte van belang, ik kom iets te dichtbij en... de rest kunnen jullie zelf wel invullen, ik zal de details besparen, gelukkig had ik mijn hoed op, anders... brrrr

Op afstand zie ik nog een wilde vos die het bos in loopt, duidelijk op zoek naar prooi.

We drinken wat achter de schuilhut, terwijl we van het avondzonnetje genieten loopt één van de rugzakvossen voorbij, ze snuffelt wat aan voeten en rugzak natuurlijk en trekt verder, kennelijk heeft ze nog meer te doen.

terug op de weg zie ik in dat we vanuit de verte gade geslagen worden door een vos, voorzichtig probeer ik wat dichter bij te komen. een jogger verstoord dit en de vos schiet de bosjes in, ik probeer toch nog even te kijken en op een open plek zie ik hem zitten:
als ik iets dicherbij loop gaat hij er weer vandoor, we lopen en stuk terug en als ik omkijk zie ik hem toch weer op een meter of 40 achter ons, als ik te veel aandacht geef schiet hij weer de bosjes in richting zwarteveldkanaal, aan de andere kant komt hij er weer uit en blijft ons in de gaten houden, t lijkt wel een spelletje,

Als we op het punt staan terug te lopen richting zandvoortselaan zie ik " de witte indiaan" aan komen lopen, hij ziet duidelijk iets in de struiken en ik wacht even af, even later komt er een jong gevolgd door zus aanlopen:
best wel nieuwschierig, maar even later verdwijnen ze  de struiken in.

Dan komt de moedervos aanlopen, ze loopt erg mank, één van haar achterpoten is gewond en ze loopt er niet op, we hadden haar een paar weken geleden al zien hinken maar toen was het de voorpoot, ze wandelt van de weg af naar het andere jong, wat daar rondscharrelt
Hij loopt onbevangen in de rondte en ruikt en ziet van alles.
de moeder en jong trekken zich weinig aan van ons en twee andere fortografen, ze gaan lekker hun eigen gang.
het ene moment loopt hij stoer in de rondte:
En het volgende moment kruipt hij toch weer veilig bij zn moeder:
het is bijna bedtijd, dus even wassen en poetsen :)
nog een laatste shot en we gaan weer richting uitgang:

Op de terugweg zien we nog een vos het bos in schieten, waarschijnlijk dezelfde als we al eerder zagen, tevens tientallen kleine konijntjes die een stuk minder schuw zijn als de grotere, en miljoenen muggen.

thuis nog even nageteld en volgens mij hebben we vanavond 7 verschillende vossen gezien, niet slecht voor een uurtje of 3 wandelen, en voor Joost ook een topavond natuurlijk.

groetjes en tot de volgende keer
André

11 opmerkingen:

 1. Hallo Andre

  wat een geweldige opnames, voor jou zoon idd een top avond om direct zoveel vosjes te zien.

  ik heb met plezier naar deze foto's gekeken.

  groet, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Andre,
  Ik heb ook met plezier naar je foto's gekeken. De vos word er wel mooier op met de avond zon. Vorige week mochten wij ze de kleine vosjes ontmoeten. Was echt een belevenis. Voor je zoon zal het ook een avond zijn die hij niet snel vergeet.
  Tot de volgende blog.
  Groetjes Hillie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo André,
  Dat is zeker een aardige oogst voor een paar uurtjs ;-)
  Lekker hoor, zo met het avondzonnetje erbij, en dan ook nog de welpjes.
  Ik heb ze vandaag gezien, was verbaasd hoe groot ze al zijn, maar leuk, ik had dezelfde ervaring, die kleine gaat heel stoer zijn eigen gang, en dan ineens weer lekker bij mama kruipen, was verrukkelijk om te zien.
  Die andere vos die jullie zagen heb ik deze week ook gezien, die heeft een eigen willetje, soms komt ze heel dichtbij, maar meestal speelt ze verstoppertje.
  Zie dat je blog een nieuwe look heeft!
  Fijn weekend en groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi André wat een bof kont ben jij, geweldig, zeven Vossen in een paar uurtjes.
  De foto boven aan je pagina vind ik helemaal sùper, goed gedaan kan ik hem elke keer zien als ik bij je kom kijken.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Andre
  Wat een avondwandeling..en dan zoveel vossen zien.
  Nu ben ik er wel van overtuigt dat je in de avond meer vossen ziet dan vroeg in de morgen.
  De foto's met jonge vossen..ja dat zijn toppers.
  Ik neem aan dat je zoon ook genoten heeft van zoveel vossen.
  Gr Henk..en een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat zal dit een ervaring zijn geweest voor je zoon, wat is dat prachtig om te zien hoe ze spelen en toch het liefst bij mams zijn. Ik heb genoten van je beelden.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Andrre,

  Tsja, het is toch wel een mooie ervaring, die vossenwelpen.
  Je hebt een prachtige serie kunnen maken.
  Je nieuwe topfoto is echt top.
  Heel mooi.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Andre,
  Wat dacht je laat ik die beauty van een foto maar gebruiken al bloghoofd. Gelijk heb je. Hij is prachtig. Wat een serie en wat een vossen heb je in die paar uur gezien. Is je zoon nu ook verkocht of denkt hij nu dat het maar heel gewoon is om zo veel vossen te spotten?
  Ik ben deze week ook 's avonds geweest en heb ze ook gezien Heerlijke momenten zijn dat.

  groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Andre, Wat een geweldige ontmoeting met die vossen in de AWD. Het lijkt wel of er steeds meer op de mensen afkomen en nieuwsgierig zijn. Je hebt een leuke fotoserie geplaatst.
  Groetjes Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Andre we hadden een leuke ontmoeting vandaag in het AWD en zag dat je al een berichtje in mijn gastenboek gedaan had ...bedankt daarvoor...gelijk even bij jou rondgestruint maar zeer zeker geweldige en mooie foto's de vosjes zijn ook geweldig mooi ik wacht op die van vandaag ik zal je van de week even foto's mailen waar jij in aktie op staat .....(als je dat leuk vind)
  groetjes Gery

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is ook al zo'n mooie vossenserie. Wat heb je er veel gezien. Ik kan ze nu ook niet meer goed uit elkaar houden. Het jong onder moeder door...dat is de mooiste foto, die heb je ook terrecht als kopfoto gekozen.

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen