Quote

The goal is not to change your subjects, but for the subject to change the photographer.

donderdag 15 september 2011

Ooievaars en vossen

Inmiddels alweer bijna 2 weken geleden, maar was er nog niet aan toe gekomen om ze te posten.
zondag 4 september gaan we naar ingang Panneland.

Ik had begrepen van Henk dat er in de buurt van Vogelezang een groep Ooievaars rondbanjerde, dus dat wou ik natuurlijk met eigen ogen zien:

Bij de oprit zien we al snel een groep van 5 Ooievaars in het weiland lopen, lekker dichtbij
Leuk om deze prachtige beesten zo dicht bij huis te zien.


We willen nog even bij de vossen kijken, onderweg poseert deze vlinder even voor me, volgens mij een grote parelmoervlinder:

Bij de vossen aangekomen kom ik er achter dat je hier eigenlijk niet overdag moet komen op een zondag, het ligt er bezaaid met brokjes en zelfs mensen die complete leverworsten lopen te voeren :(

even verderop krijg ik de kans om op mijn gemak mijn nieuwe 50mm lens uit te proberen, lekker dichtbij en groot diafragma, ik ben wel tevreden over het resultaat.


Onderweg naar de uitgang komen we deze vreemde AWD bewoner tegen, dichtstbijzijnde uitgang is op dat moment toch wel zo'n 3 kilometer, verdwaald? op jacht? of gewoon een verwilderde kater? hij zit aan de andere kant van het kanaal, maar neemt toch al snel de benen als hij mij ziet.


nou dat was 't weer, groetjes en tot de volgende keer :-)

13 opmerkingen:

 1. Hoi André mooie serie leuk de Ooievaars hier zie je er ook veel in de weilanden als er gemaaid is
  de Vossen zijn ook heel mooi
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi André,

  Inderdaad een bijzondere ervaring de ooievaars nabij de AWD. Maakt het gebied steeds interessanter en veelzijdiger. De vossen staan er mooi beeldvullend op.

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooievaars en vosjes, een interessante combi!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Andre
  Mooie plaatje van de Ooievaars en de Vossen.
  Groet Arjen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi André,
  Die ooievaars bivakkeren daar al een tijdje geloof ik, ik heb ze meerdere keren zien zitten wanneer ik langs reed ( helaas geen foto's gemaakt)
  Je hebt ze er prachtig close op, zo dichtbij gebeurt niet vaak.
  En dan de vossen, met 50mm!! Die lens geeft inderdaad mooie scherpe beelden, lijkt me wel wennen, zo'n vast brandpunt.
  De kat heb ik ook wel eens gezien, grappig.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Andre,

  Leuk om zo dichtbij de ooievaars te kunnen komen. Lijkt me heel gaaf. jammer om te lezen dat het voeren van de vossen van kwaad tot erger gaat. Ik ben al een poos niet meer geweest, maar ik wil heel graag weer eens. Maar ja, nu weer naar de Veluwe geweest en komende week naar de OVP, het kan niet allemaal tegelijk.

  groeten, gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Andre
  Weer een nieuwe aanwinst voor de AWD, die ooievaars ! Zo blijft er altijd wat te ontdekken. Het is triest om te zien wat mensen allemaal doen voor een mooie foto. Zo zijn ook de jonge vosjes al weer verpest. De kat zwerft volgens mij al heel lang door de AWD.
  Groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk he die Ooievaars. Ik ga binnenkort weer eens die kant op en hoop dat ze er dan ook zijn, want de laatste keer zaten ze wat ver weg en waren mijn foto's mislukt (te weinig licht).
  De vos heb je er heel mooi op,dit is toch een van de jongen, die hangt dus ook steeds daar rond. Tja, dat voeren, vreselijk, daarom ga ik ook het liefst door de weeks. Want als ze niet gevoerd worden, doen ze veel leukere dingen. (anders eten en snuffelen ze alleen maar).
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de Ooievaars ook gezien op het weiland. Je kan ze via de weg redelijk dicht naderen, en mooi op de foto zetten wat je goed gelukt is. Ook de vossen foto's zijn weer fraai om naar te kijken.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuke serie Andre...... de ooievaar staat er prima op,altijd mooi de foto's vanuit de AWD.

  Groet, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Andre
  Mooi hé die Ooievaars..En dat voeren van vossen..Ach..er blijven nog steeds mensen het doen..maar gelukkig zijn er ook mensen die het niet meer doen. (zal wel zo blijven..ben ik bang voor)
  Leuk om jullie weer gesproken te hebben zondag..Ik zag trouwens dat je nog gespot was (foto) zie bij Klaas op de site..http://awdnatuur.blogspot.com/
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Andre, een groot compliment voor je schitterende foto's, heb je de vos zo dicht mogelijk bij de voorkant van de lens .. bent u erin geslaagd super ..
  Voor ons de vossen te vangen door de constante achtervolging, erg verlegen en moeilijk ..
  Veel groeten uit Duitsland door de Waldläufer

  BeantwoordenVerwijderen